Kulinarična delavnica v okviru operacije sodelovanja, Med – o – vita
LAS Mežiške doline je v sodelovanju s Koroškim medgeneracijskim centrom na Ravnah na Koroškem izvedel kulinarično delavnico v okviru operacije sodelovanja, Med – o – vita. Podobne aktivnosti so se odvile še v Škofji Loki, Idriji in na Hrvaškem, v Labinu. Partnerstvo bo poleg tega izdalo publikacijo s kuharskimi recepti jedi, katerih sestavina je tudi med. Namen aktivnosti je sodelovanje med različnimi skupinami, spodbujanje mednarodnega povezovanja, izmenjava znanj in povezovanje čebelarskih društev. Pred samo delavnico smo člane čebelarskih društev prosili za recepte. Nekaj so jih poslali tudi dijaki, ki obiskujejo čebelarski krožek na Srednji šoli Ravne. Izbranih je bilo sedem jedi, ki so jih pripravile obiskovalke Medgeneracijskega centra. Poleg medenih rezin in smoothija, ki ju nismo vključili v ožji nabor za publikacijo, so bile pripravljene še medeni kruh, solata s pomarančami in medom, svinjski medaljoni z medom, strjenka z medenim prelivom in piščančja obara z medom. Slednji recept, ki je bil nagrajen že s strani Čebelarske zveze Slovenije, je prispeval Janez Pušnik iz Prevalj. Slikovni material je zagotovil Aleksander Ocepek. Posebej smo ponosni, da je bil med kot sestavina iz lokalnega okolja. Prijaznemu donatorju, lokalnemu čebelarju, Maksiju Kajzerju, se še posebej zahvaljujemo.